Me nisjen e sezonit të verës duhet rritur kujdesi dhe mbrojtja nga ekspozimi i rrezeve të diellit.

 Eksperti Zef Gjeta në një intervistë për ABC News jep disa këshilla shumë të vlefshme mbi mënyrat se si të mbrohemi nga rrezet e diellit dhe çfarë duhet të kemi parasysh. Prof. Asoc. Dr. Zef Gjeta rekomandon:
-Duhet të shmangim orët 10:30-14:30, se janë rrezet e diellit më të forta,
-Duhet të përdorim kremra farmaceutik ose  artizanal. Këshillohen më tepër këta të fundit pasi nuk kanë përbërës zinku,
-Rekomandohet mbajtja e kapeles, syzeve të diellit dhe bluze të pambukta,
 -Duhet të pijmë ujë, qoftë edhe jashtë dëshirës duke ia imponuar vetes, se një trup i hidratuar kur djersinë mund të të mbrojë nga rrezet.

Shto Koment

Na Ndiqni në: