BUJQËSIA, NËN TRENDIN E ZHVILLIMEVE TEKNOLOGJIKE

Përdorimi i Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit (TIK) në bujqësi ka përjetuar një rritje të rëndësishme në vitet e fundit. TIK në bujqësi është tani një fushë e spikatur që përdor teknologji...

INSEKTET KURKULIONIDË (HUNDËGJATË) DHE ROLI EKOLOGJIK I TYRE

  Flatrafortët e familjes Curculionidae bëjnë pjesë në rendinColeoptera të klasës së Insekteve. Ata përbëjnë një grup tëlarmishëm insektesh fitofagë me rreth 40.000 lloje kurkulionidetë klasifikuara në...

VEGJETARIANIZMI

Në ditët e sotme, gjithnjë e më shumë po shfaqen njerëz që anojnë nga dieta vegjetariane, nga vegjetarizmi në mënyrën e tyre të ushqyerjes. Duke qënë diçka relativisht e re për vendin tonë, po paraqesim disa...

Fakulteti i Mjekësisë Veterinare në Univeritetin Bujqësor të Tiranës priti në një leksion të hapur Z. Alban Zusi, President i AZ Group, me temë “Sistemet e sigurisë ushqimore”.

Gjatë fjalës së tij, Z. Zusi teksa bashkëbisedoi me studentët mbi sigurinë ushqimore, identifikimin e rreziqeve dhe të mbetjeve, ai u bëri thirrje studentëve të punonin fort për aftësimin e vetes në profilet...

Universiteti Bujqësor i Tiranës përmes një takimi lancoi projektin “Startup10” dhe hapi thirrjen për pjesëmarrje

Projekti financohet nga Kooperazione Italiane dhe do të implementohet nga CIHEAM Bari, me synim nxitjen e sigurisë ushqimore dhe punësimin e të rinjve pjesë e 10 vendeve anëtare. Takimi u hap nga Znj. Frida...

Kategoritë

Na Ndiqni në: