Kivi dhe dobitë e tij

Kivi dhe dobitë e tij

Fruti i kivit ka dyfishin e vitaminës C të një portokalli ndaj është kaq i ushqyeshëm. Kivi është gjithashtu një tjetër alternativë e mirë, plot me kalium dhe me më pak kripë se bananet. Kivi është një frut i vogël që ofron shumë përfitime shëndetësore. Përmbajtja e tyre e gjelbër është e ëmbël dhe e butë dhe kjo ngjyrë tregon përmbajtjen gjithashtu plot lëndë ushqyese si vitamina C, vitamina K, vitamina E, folat dhe kalium.

Kivit kanë gjithashtu shumë antioksidantë dhe janë një burim i mirë i fibrave. Farat e tyre të vogla të zeza janë të ngrënshme. Falë vendndodhjeve të ndryshme të rritjes, kivit nuk kanë sezonalitet në kultivimin e tyre.

Përfitimet shëndetësore të kivit konsistojnë në:

• Trajtimin e astmës.
• Ndihmën që i japin tretjes.
• Rritje të sistemit imunitar.
• Në parandalimin e sëmundjeve.
• Ndihmojnë në tensionin e gjakut.
• Reduktimin e mpiksjes së gjakut.
• Reduktimin dhe mbrojtjen nga humbja e shikimit.

Na Ndiqni në: