Bujqësia dhe Siguria Ushqimore/ Koto: UBT ofron kapacitet të gjerë akademik, rinia të kuptojë se tregu është i etur për ekspertë të rinj

Zëvendës Rektorja për Marrëdhëniet me Institucionet dhe Publikun në UBT, Romina Koto mori pjesë sot në panelin për Bujqësinë dhe Sigurinë Ushqimore, së bashku me përfaqësues nga Ministria e Bujqësisë dhe Parlamenti.
Koto bëri një prezantim rreth UBT, ku theksoi  rëndësinë, vlerat, kapacitetet, kontributin dhe prioritetet e UBT në sektorin bujqësisë, ushqimit, mjedisit, administrimit të territorit dhe mbarështimit të pyjeve.
Ajo pëmendi programet e studimit, bazën eksperimentale (FDE) dhe laboratorë të akredituar në funksion të mësimit dhe kërkimit shkencor për të tretët.
Përpos këtyre, Koto theksoi se gjithnjë e më tepër po lipset nevoja e ekspertizës së  profesionistëve të UBT dhe ndihma e të rinjve në zhvillimin, diversifikimin dhe integrimin rural e bujqësor të vendit.
Po ashtu, zv. Rektorja shtoi se UBT, në kuadër të ndërkombëtarizimit, po punon gjithnjë e më tepër për zgjerimin e marrëveshjeve të bashkëpunimit me vende të ndryshme të botën, ku aktualisht janë arritur mbi 70 të tilla. Këto të fundit jo vetëm mundësojnë shkëmbimin e studentëve përmes projekteve Erasmus, Ceepus, Cost apo Appear, por edhe njësimin e diplomave dyale të përbashkëta. Me rëndësi është dhe hapja e programeve të doktoraturës, ku aktualisht numërohen 25 studentë.
Stafi i UBT i pranishëm në panair vizitoi çdo stendë të sipërmarrësve të ndryshëm, duke i  kushtuar rëndësi të veçantë prezantimit të studentëve tek ta dhe krijimit të mundësive për intershipe apo punësim. Nga ana tjetër, edhe pala tjetër u tregua e gatshme për bashkëpunim dhe shprehu interes të madh në këtë drejtim, duke u ankuar për mungesën e specialistëve bujqësorë në kompanitë e tyre.

Shto Koment

Na Ndiqni në: