Asistentë lektorët e UBT: Të rinjtë të përqëndrohen tek shfrytëzimi i potencialit agroturistik që ka vendi ynë

Asistentë lektorët, studentë të Doktoraturës në Universitetin Bujqësor të Tiranës morën pjesë në një takim me Ministren  e Bujqësisë, Frida Krifca, të organizuar në sheshin “Nënë Tereza”.

Në kuadër të një paneli të organizuar për Bujqësinë dhe Sigurinë Ushqimore, asistentë lektorët folën rreth potencialit agroturistik që ka vendi ynë dhe benefiteve që mund të sjellë zhvillimi i këtij sektori.
Fokusi kryesor i bisendës u përqëndrua tek roli i kërkimit shkencor rreth bujqësisë dhe sigurisë ushqimore në ndihmë të agroturizmit.
Gjithashtu, rëndësi të madhe iu kushtua punësimit të të rinjve dhe përfshirjes së studentëve të UBT në tregun e punës.
UBT në bashkëpunim me qeverinë gjermane ka hapur programin e Doktoraturës, duke i mundësuar ekselentëve të rinj kualifikim  dhe aftësim të mëtejshëm profesional në nivel kombëtar e ndërkombëtar.

Shto Koment

Na Ndiqni në: