Prof. Asoc. Jerina Kolitari, pedagoge pranë Departamentit të Akuakulturës dhe Peshkimit, në UBT ishte e ftuar sot në Top Channel, në emisionin Shqipëria Live, për të folur rreth ndikimit të mikroplastikës tek trupi i njeriut dhe i gjallesave.

Lidhur me këtë, Kolitari tha se 10 vite më parë, UBT ka zhvilluar një projekt të përbashkët mes disa shtete, ku është konstatuar prania e mikroplastikës në ujin e detit dhe në disa peshq të ngrënshëm.
Më tej, Prof. Kolitari vuri theksin tek mënyrat e parandalimit të këtij fenomeni. Ajo tha se sensibilizimi duhet të nisë që tek edukimi i fëmijëve dhe klasifikimi i mbeturinave në familje, pasi kështu shmanget përhapja në natyrë e mikroplastikës.

Shto Koment

Na Ndiqni në: