Bujqësia smart” dhe ndikimi i saj në të ardhmen e bujqësisë në vend

Dekani i Fakultetit të Bujqësisë dhe Mjedisit, Prof. Dr. Ilir Kristo në një intervistë për televizionin Ora News foli për një praktikë inovatore që po ndiqet në Europë dhe në botë, bujqësia “Smart”.
Kjo praktikë e implementuar nga Universiteti Bujqësor i Tiranës, në bashkëpunim edhe me Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, është një burim i konsoliduar dijesh të fushës së bujqësisë që bazohet në teknologjinë e nivelit të lartë për të menaxhuar një fermë bujqësore ose blektorale, duke përfshirë informimin, përpunimin e informacionit dhe shpërndarjen e tij, trajnimin, teknologjinë e inovacionin.
Për më tepër rreth kësaj interviste ju ftoj të klikoni linkun:

Na Ndiqni në: