Speci i kuq, efikas për imunitetin por shumë i mirë edhe për dietë ushqimore

Speci i kuq, efikas për imunitetin por shumë i mirë edhe për dietë ushqimore

Speci është një ndër produktet ushqimore që stimulon punën e zorrëve dhe veshkave dhe është i pasur me minerale. Është shumë i dobishëm për ruajtjen e shikimit dhe në luftën kundër llojeve të ndryshme të infeksioneve. Ai rrit imunitetin dhe zvogëlon rrezikun e kancerit dhe ushqen sistemin nervor. Është me rëndësi të madhe të dimë gjithashtu se ka një efekt antidepresiv, stimulon tretjen e ushqimit dhe ka një efekt pozitiv në punën e veshkave dhe zorrëve. Pra, specat e kuq, si të gjithë specat e tjerë, janë të shkëlqyeshëm për një dietë ushqimore, veçanërisht sepse janë të pasura me minerale, veçanërisht me kalium.Përveç kësaj, një numër i madh i fitokimikateve në speca të kuq kanë veti antioksiduese, kështu që ato mund të parandalojnë ose zvogëlojnë simptomat e shumë sëmundjeve. Speci i kuq ose ndryshe speci gogozhare ka vitaminë C më të lartë se portokalli apo limoni. Në rast se keni probleme me sistemin tretës, speci i kuq është ushqim të cilin duhet ta konsumoni, por në masën e duhur.

Na Ndiqni në: