Dështon prodhimi i gështenjës, grerëza kineze bën “namin” në Elbasan dhe Shkodër

Në Elbasan dhe Shkodër, fermerët po hasen çdo vit me ulje të rendimentit prodhues të gështenjës. Sipas ekspertëve bimët po i dëmton një insekt i quajtur grerëza kineze. Ndonëse Ministria e Mjedisit është vënë në dijeni që prej vitit 2013, insekti tashmë ka fituar terren dhe rrezikon prodhimin në gjithë Shqipërinë.

Na Ndiqni në: