Bimët Mjekësore dhe Aromatike

Bimët medicinale aromatike kanë gjetur përdorim në një sërë drejtimesh ndër shekuj në vende të ndryshme të botës ndaj dhe historia e tyrë është mjaft e lashtë. Shqipëria është një ndër vendet ku kultivimi, përdorimi dhe tregëtimi i këtyre lloj kulturash zë vend mjaft të rëndësishëm. Njihuni shkurtimisht me historikun e prodhimit të BMA në Shqipëri para dhe pas viteve 90-të, me ndikimin që kanë në ekonominë shqiptare, impaktin e tyre në punësim, zonat ku kultivohen ato, trajtimin dhe mbrojtjen e BMA-ve, vlerat dhe përdorimin e tyre e të tjera karakteristika bimëve medicinale e aromatike në materialin e përgatitur. Për ‘’Agrokult’’ në RTSH, flasin pedagogë të UBT-së, eksperti i bimëve aromatike dhe mjekësore, Alban Ibraliu si dhe eksperti i Hortikulturës Endrit Kullaj.Na Ndiqni në: