Profesorët e Universitetit Bujqësor të Tiranës, Gjok Vuksani dhe Lush Susaj kanë zhvilluar një intervistë televizive në emisionin “Aktualitet”, në Fax News, për krizën e ushqimit dhe të bujqësisë.

Roli i UBT në kuadër të krizës globale aktuale është  thelbësor, pasi ka aftësi dhe kompetencë në dhënien e ekspertizës  profesionale për lehtësimin e vështirësive të konsumatorit dhe fermerit shqiptar.
Gjatë intervistës profesorët sygjeruan, në mënyrë racionale, disa masa konkrete për lehtësimin e situatës aktuale.
Po kështu, profesorët theksuan se duhet vullnet politik dhe ndihma e specialistëve të fushës për implementimin e strategjisë bujqësore për integrimin europian.

Shto Koment

Na Ndiqni në: