Comfreak - www.pixabay.com

Boronica dhe vlerat ushqyese të saj

A e dini se boronica ka një numër të lartë vitaminash që rrisin shëndetin e trurit, konkretisht flavonoidet? Është gjithashtu shumë e rëndësishme të dini se konsumimi i boronicave çdo ditë ngadalëson humbjen e kujtesës dhe ndihmon koordinimin motorik që shoqërohet zakonisht me plakjen.

Boronicat mund të konsumohen të freskëta, të ngrira, të konservuara ose të lëngshme për t’i dhënë trurit përfitimet e mësipërme. Gjithashtu, përveçse ruajnë shëndetin e zemrës dhe ngadalësojnë plakjen e trurit, boronicat forcojnë imunitetin dhe kockat, si dhe përmirësojnë shikimin natën. Rekomandohet ngrënia e një grushti boronicash çdo ditë. Boronicat janë një aleat i vërtetë për eshtra të shëndosha dhe lëkurë të bukur. Ekspertët vlerësojnë se boronicat ngadalësojnë plakjen e trurit.

Ato janë të pasura me antioksidantë dhe flavonoid antocianinë, që ngadalëson plakjen e qelizave të trurit. Boronicat mbrojnë zemrën. Ato përmbajnë substanca që reduktojnë rrezikun e akumulimit të depozitave yndyrore dhe për këtë arsye mbajnë larg sëmundjet e zemrës. Studimet kanë treguar se konsumimi i rregullt i boronicave zvogëlon rrezikun e sulmeve në zemër, veçanërisht te femrat. Ndër të tjera boronicat shërbejnë për imunitet më të fortë, rregullojnë sheqerin në gjak pasi janë të pasura me vitamin C, shërbejnë kundër rrudhave, forcojnë kockat dhe përmirësojnë shikimin natën.

Burimi: interneti

Na Ndiqni në: