Photo: www.balkanweb.com

Agjencia e Zonave të Mbrojtura Elbasan jep alarmin: Zjarrvënie të qëllimshme për të dëmtuar masivin pyjor të Rrajcës, rrezikohet parku i mbrojtur nga UNESCO

Gjashtë vatra zjarri janë evidentuar në pak orë gjatë pasdites së martë në masivin pyjor të fshatit Rrajcë-Skënderbej. Zjarret janë shfaqur kohë pas kohe në disa zona në largësi 500 m-1000 m larg njëra tjetrës duke krijuar një situatë mjaft problematike në masivet pyjore të fshatit Rrajcë Skënderbej në Njësinë Administrative Rrajcë të Bashkisë Përrenjas në orët e vona të pasdites së martë.

Gjashtë vatra zjarri janë evidentuar në pak orë gjatë pasdites së martë në masivin pyjor të fshatit Rrajcë-Skënderbej. Zjarret janë shfaqur kohë pas kohe në disa zona në largësi 500 m-1000 m larg njëra tjetrës duke krijuar një situatë mjaft problematike në masivet pyjore të fshatit Rrajcë Skënderbej në Njësinë Administrative Rrajcë të Bashkisë Përrenjas në orët e vona të pasdites së martë.

Rrezikohet zona UNESCO-s, ku zjarri ndodhet rreth 1.5 km larg. Aktualisht rreth 50 punonjës të ADZM Elbasan dhe i gjithë stafi i Bashkisë Përrenjas po punojnë për izolimin e të gjitha vatrave të zjarrit të cilat për shkak të erës janë ende mjaft aktive.

 

Të gjashtë vatrat e zjarrit sipas Inxhinier Fatmir Brazhda, dyshohet që janë  të qëllimshme për shkak se janë vendosur  larg njëra-tjetrës dhe të shpërndara në mënyrë të tillë që të përfshijnë një sipërfaqe mjaft të madhe dhe të shkatërrojnë zonën e mbrojtur.

 

“Jemi përballë një krimi mjedisor të mirëorganizuar,- deklaroi Brazhda- dhe në kohë rekord shpresojmë që keqbërësit të identifikohen dhe të përballen me ligjin”.

Burimi: www.balkanweb.com

Na Ndiqni në: