Korçë, zjarret djegin disa ha tokë në Vithkuq

Maja e Jankës, në zonën e Vithkuq të Korçës vijon të jetë në “pushtetin” e flakëve. Për më shumë se 3 ditësh, flakët vijojnë të djegin pisha dhe shkurre.

Në luftën me flakët janë angazhuar 20 forca të ushtrisë dhe një mjet zjarrfikës, teksa po ndihmojnë edhe banorët e zonës.

Deri më tani janë djegur rreth 5 hektarë pisha dhe shkurre, ku terreni është i vështirë për ndërhyrje. Ndërhyrja po bëhet me mjete rrethanore në mënyrë që të neutralizohen flakët për të shmagur avancimin e tyre në zonat përrtheth.

Për më tepër rreth ndikimeve të zjarreve në tokë klikoni në
https://ubgreen.al/ndikimet-e-zjarreve-ne-toke/

Na Ndiqni në: