Proçesionaria dëmton pyjet me pishë të zezë ne Gjinar te Elbasanit.

🌲Edhe për këtë vit, dëmi i shkaktuar nga Proçesionaria në grumbujt me Pishë të zezë të Gjinarit, Elbasan, vazhdon të jetë i shkallës së rëndë.
📈Kulmi i dëmit ishte vitin që shkoi (2020). Gjatë vitit 2021, popullata e dëmtuesit ka filluar kurbën e zbritjes📉, duke mbetur akoma në nivele të larta. Rënia e numrit të individëve të popullatës do të vazhdojë edhe për 2-3 vite në vazhdim. Keshtuqë pritet që intensiteti i dëmit, të arrijë nivelin më të ulët rreth viteve 2023-2024 dhe në 2025, do të fillojë përsëri ngjitja.
📈Kulmi tjetër i dëmit për Gjinarin pritet të jetë në vitet 2026-2027.
Nëse do të ndërhymë me masa mbrojtëse, ky kulm është i mundur të shmanget.
Fakulteti i Shkencave Pyjore është i gatshëm të bashkëpunojë 🤝, si me Bashkinë Elbasan ashtu dhe me Ministritë te linjës.
 Nga Dr. Ramiz Ali Metaliaj.
Departamenti i Pyjeve

Shto Koment

Na Ndiqni në: