Ata këshillojnë të gjithë fermerët të ndjekin të gjitha rregullat dhe faktorët që ndikoj në përftimin e prodhimit cilësor, duke nisur nga koha e vjeljes, mënyrat e vjeljes, ruajtja e ullirit pas vjeljes, procesi i përpunimit, ruajtja e vajit të ullirit etj.
Sipas vetë agronomëve të UBT, që janë marrë me të gjitha shërbimet si krasitja, vaditja apo plehërimi, rendimenti i prodhimit është në nivelet normale dhe cilësia e kushtet fiziologjike të prodhimit janë mëse të kënaqshme.
Artikuj të ngjashëm
Bujqësia biodinamike një sistem ushqimi cilësor dhereziliente ndaj ndryshimeve klimatike
Bujqësia, sikurse kemi trajtuar në shkrime të mëparshme, renditet si një nga kontributorët kryesorë në lëshimin e gazeveme efekekt serrë në atmosferë. Sektori i bujqësisë ështëpërgjegjës për rreth 33% të emetimeve të...
January 13, 2025
15 Shikime
Ndryshimet klimatike dhe menaxhimi irreziqeve nga dukuritë ekstreme të motit nëbujqësi
Ndryshimet klimatike në vitet e fundit gjithnjë e më shume po ndikojnë prodhimin bujqësor. Ato tashmë janë një realitet me tëcilin fermerët dhe komunitet rurale në mbarë botën po përballençdo ditë. Ato shprehen jo vetëm...
January 13, 2025
11 Shikime
Dita Botërore e Tokës, 5 Dhjetor 2024
5 dhjetori festohet si Dita Botërore e Tokës për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e tokës së shëndetshme dhe ruajtjen e jetës në Tokë. Data u zgjodh për të nderuar H.M. Mbreti Bhumibol Adulyadej, Mbreti i ndjerë...
January 9, 2025
9 Shikime