Ata këshillojnë të gjithë fermerët të ndjekin të gjitha rregullat dhe faktorët që ndikoj në përftimin e prodhimit cilësor, duke nisur nga koha e vjeljes, mënyrat e vjeljes, ruajtja e ullirit pas vjeljes, procesi i përpunimit, ruajtja e vajit të ullirit etj.
Sipas vetë agronomëve të UBT, që janë marrë me të gjitha shërbimet si krasitja, vaditja apo plehërimi, rendimenti i prodhimit është në nivelet normale dhe cilësia e kushtet fiziologjike të prodhimit janë mëse të kënaqshme.
Artikuj të ngjashëm
Roli i mbulesës bimore në sekuestrimin e CO2atmosferik për zbutjen e efekteve të ndryshimeveklimatike
Karboni është baza e ciklit të jetës në tokë, por karboni ështëpërgjegjës edhe për modifikimin e sistemit klimatik të Tokës. Në nivel global Toka përmban 4,5 herë më shumë C sesa gjendetnë gjithë organizmat e gjalla...
February 21, 2025
6 Shikime
EKSPLORIMI DHE DOKUMENTIMI I KULTIVARËVE TRADICIONALË BUJQËSORËNË ZONËN E LIBRAZHDIT
Kultivarët tradicionalë në sfidën e mbijetesës së tyre Shqipëria karakterizohet nga një diversitet i lartë biologjik si të formave të egra ashtu dhe ato të kultivuara. Megjithëse territori i vendit është i vogël, më...
February 17, 2025
6 Shikime
Një histori e shkurtër e përmirësimit gjenetik të bimëve
Mbarështimi i bimëve është përcaktuar si “arti dhe shkenca e përmirësimit të trashëgimisë së bimëve për të mirën e njerëzimit” (Sleper dhe Poehlman, 2006). Mbarështuesit e bimëve angazhohen në një proces ciklik...
February 17, 2025
14 Shikime