Ata këshillojnë të gjithë fermerët të ndjekin të gjitha rregullat dhe faktorët që ndikoj në përftimin e prodhimit cilësor, duke nisur nga koha e vjeljes, mënyrat e vjeljes, ruajtja e ullirit pas vjeljes, procesi i përpunimit, ruajtja e vajit të ullirit etj.
Sipas vetë agronomëve të UBT, që janë marrë me të gjitha shërbimet si krasitja, vaditja apo plehërimi, rendimenti i prodhimit është në nivelet normale dhe cilësia e kushtet fiziologjike të prodhimit janë mëse të kënaqshme.
Artikuj të ngjashëm
BUJQËSIA, NËN TRENDIN E ZHVILLIMEVE TEKNOLOGJIKE
Përdorimi i Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit (TIK) në bujqësi ka përjetuar një rritje të rëndësishme në vitet e fundit. TIK në bujqësi është tani një fushë e spikatur që përdor teknologji inovative për të...
April 24, 2024
111 Shikime
INSEKTET KURKULIONIDË (HUNDËGJATË) DHE ROLI EKOLOGJIK I TYRE
Flatrafortët e familjes Curculionidae bëjnë pjesë në rendinColeoptera të klasës së Insekteve. Ata përbëjnë një grup tëlarmishëm insektesh fitofagë me rreth 40.000 lloje kurkulionidetë klasifikuara në rreth 400...
April 18, 2024
48 Shikime
VEGJETARIANIZMI
Në ditët e sotme, gjithnjë e më shumë po shfaqen njerëz që anojnë nga dieta vegjetariane, nga vegjetarizmi në mënyrën e tyre të ushqyerjes. Duke qënë diçka relativisht e re për vendin tonë, po paraqesim disa të dhëna në...
April 18, 2024
28 Shikime