Photo: www.time.com

Një pjesë e pyjeve të Amazonës tani emetojnë më shumë karbon sesa thithin për shkak të shpyllëzimit.

Shpyllëzimi dhe ndryshimet klimaterike po ndryshojnë aftësinë e pyjeve të Amazonës për të thither karbonin, bëhet e ditur sipas një studimi të ri. Shkencëtarët thonë se rajoni juglindor është ai i prekur më rëndë nga ky fenomen, me nivele të larta të humbjes së pemëve dhe shtimit të vatrave të zjarrit.

Tokat dhe pyjet në planetin tonë veprojnë si një sfungjer në thithjen e gazeve të dëmshëm siç është dioksidi i karbonit, i cili dëmton atmosferën. Sipas studiuesve ky është një lajm vërtetë i keq për të gjithë por kryesisht për Brazilin, siç është edhe përshpejtimi indryshimeve klimaterike.

Lexo për më tepër

Burimi: BBC

Na Ndiqni në: