Gështenjat e Reçit, monument natyre.

Njihuni me Reçin, fshatin që identifikohet me gështenjën!

Masivi prej 500 hektarësh me gështenjat qindravjeçare, gëzojnë statusin mbrojtës të kategorisë III sipas IUCN dhe gjithashtu ndodhen brenda Parkut Rajonal të Shkrelit.

Kjo gështenjë njihet për cilësinë e lartë të frutit të saj.

Reçi ndodhet në Malësinë e Madhe, rreth 12 km në lindje të qytetit të Koplikut dhe 29 km në veri të qytetit të Shkodrës.

Ekonomia e këtij fshati bazohet kryesisht te prodhimi i gështenjës, blegtoria dhe pak bujqësia.

Burimi: Administrata e Zonava te mbrojtura Shkoder

Gështenjat e Reçit ~ Monument Natyre

Na Ndiqni në: