Artikuj të ngjashëm
EKSPLORIMI DHE DOKUMENTIMI I KULTIVARËVE TRADICIONALË BUJQËSORË NË ZONËN E LIBRAZHDIT”
Shqipëria karakterizohet nga një diversitet i lartë biologjik si të formave të egra ashtu dhe ato të kultivuara. Megjithëse territori i vendit është i vogël, më pak se 0.3% të sipërfaqes së kontinentit europian...
January 22, 2025
15 Shikime
Bujqësia biodinamike një sistem ushqimi cilësor dhereziliente ndaj ndryshimeve klimatike
Bujqësia, sikurse kemi trajtuar në shkrime të mëparshme, renditet si një nga kontributorët kryesorë në lëshimin e gazeveme efekekt serrë në atmosferë. Sektori i bujqësisë ështëpërgjegjës për rreth 33% të emetimeve të...
January 13, 2025
27 Shikime
Ndryshimet klimatike dhe menaxhimi irreziqeve nga dukuritë ekstreme të motit nëbujqësi
Ndryshimet klimatike në vitet e fundit gjithnjë e më shume po ndikojnë prodhimin bujqësor. Ato tashmë janë një realitet me tëcilin fermerët dhe komunitet rurale në mbarë botën po përballençdo ditë. Ato shprehen jo vetëm...
January 13, 2025
28 Shikime
Shto Koment