Kultivarët tradicionalë në sfidën e mbijetesës së tyre Shqipëria karakterizohet nga një diversitet i lartë biologjik si të formave të egra ashtu dhe ato të kultivuara. Megjithëse territori i vendit është i...
Kultivarët tradicionalë në sfidën e mbijetesës së tyre Shqipëria karakterizohet nga një diversitet i lartë biologjik si të formave të egra ashtu dhe ato të kultivuara. Megjithëse territori i vendit është i...
Mbarështimi i bimëve është përcaktuar si “arti dhe shkenca e përmirësimit të trashëgimisë së bimëve për të mirën e njerëzimit” (Sleper dhe Poehlman, 2006). Mbarështuesit e bimëve angazhohen në një...
Bujqësia, sikurse kemi trajtuar në shkrime të mëparshme, renditet si një nga kontributorët kryesorë në lëshimin e gazeveme efekekt serrë në atmosferë. Sektori i bujqësisë ështëpërgjegjës për rreth 33% të...
Ndryshimet klimatike në vitet e fundit gjithnjë e më shume po ndikojnë prodhimin bujqësor. Ato tashmë janë një realitet me tëcilin fermerët dhe komunitet rurale në mbarë botën po përballençdo ditë. Ato...
5 dhjetori festohet si Dita Botërore e Tokës për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e tokës së shëndetshme dhe ruajtjen e jetës në Tokë. Data u zgjodh për të nderuar H.M. Mbreti Bhumibol Adulyadej, Mbreti...
Copyright © 2025 · ubgreen.al · Nuk lejohet ribotimi apo rishpërndarja e materialeve pa përmendur autorin dhe burimin UBgreen.al
Sqarim: Përmbajtja e materialeve të publikuara në portal është përgjegjësi e vetme e autorit dhe nuk pasqyron domosdoshmërisht pikëpamjet apo qëndrimet zyrtare të Universitetit Bujqësor të Tiranës.